Последно проучване от Ню Йорк, на което вярвам, показа, че 

...
Последно проучване от Ню Йорк, на което вярвам, показа, че 
Коментари Харесай

Сезонна ще е COVID ваксината, но достъпна ли ще е за българите?

Последно изследване от Ню Йорк, на което имам вяра, сподели, че  имунизациите ще бъдат годишни, сезонни, нещо сходно като грипните. Заради вариантите. COVID-19 по същия метод основава разновидности, ще знаем кои варианти ще доминират и такава ще бъде и имунизацията за съответната ваксина, изясни специалистът.
Това сподели пред Българска национална телевизия проф. Недка Бояджиева дълготраен учител в Медицинския университет и сега преподавател в университет в Съединени американски щати.
Пандемията засегна водещи мощно стопански страни, които още от началото отделиха пари за правенето й, което е основно. За нас – единият път е да купим ваксина, другият - да произведем. Българската ваксина върви по-бавно, само че това не ме тревожи. Зная, че когато изпипаш нещата става по-добре. Българският екип работи с института Пастьор. Смятам, че до началото на есента ще е подготвена за тестване.
Водещите страни, които вършат ваксини, към този момент ги изпитват на доброволци. Работи се няколко страни - Съединени американски щати, Русия и Европейските страни. Имам огромно доверие в това число и на Китай, там обаче върви малко по-забавено и по-тромаво.
Руската ваксина, първоначално стартира разработки с други институти, най-после се спря на лична ваксина. Две са имунизациите, които дават резултат – сега вършат клинични тествания на доброволци което значи, че до края на годината може да я има. Доказаха, че вършат антитела. На руснаците номер 1 ваксина, се оказа леко токсична – висока темапература, настинка и повръщане, само че започнаха да създават номер 2. И тя е обещаваща, изясни специалистът.
При тези ваксини които са в клинични тествания. Вече страните закупуват ваксини. Англия да вземем за пример. Българската ще бъде най-достъпна за българите. Предполагам,че управлението ще реши тези въпроси, сподели проф. Бояджиева.
Има вяра, излизаме от тунела на риска. Колко ще коства, ще се оправят с финансите, приключи тя.
Ще бъде ли рисково през есента? Зависи от лекарите и от медиите. Ако медиите слагат въпроса в вярната посока, в случай че няма сътрудници, които да плашат, в случай че ще се спрем да закупим, мисля, че повече хора ще се имунизират този път, разяснява тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР